Villkor

Allmänna villkor gäller när du som kund beställer via Hemkört&klart. Vid beställning ansvarar varje individuell restaurang och Hemkört&klart.se för att detta ska behandlas. Om en beställning uteblir på grund av driftstörningar, kommer eventuella betalningar från kunden återbetalas av Hemkört&klart.se.

Personuppgifter

Hemkört&klart lagrar all information som anges vid beställning. Denna information behövs för att kunna erbjuda en trygg och bra tjänst. Vi följer personuppgiftslagen (PuL). Genom att registrera ett konto på Hemkört&klart godkänner du enligt personuppgiftslagen (PuL) att informationen och uppgifterna får lagras, sparas och bearbetas i vårt dataregister samt presenteras för de parter (t ex restaurangen och utkörningsfirman) som behöver informationen för att kunna fullgöra sina åtaganden gentemot dig som beställare. Du kan själv radera ditt konto när du vill eller kontakta oss så hjälper vi dig. Personuppgifterna lagras inte längre tid än nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda en bra tjänst.

Beställning

För att genomföra ett köp via Hemkört&klart krävs det att du har fyllt 18 år. All personinformation som du anger ska vara korrekt och tillhöra den som beställer produkterna. Hemkört&klart ansvarar inte för leverans som uteblir till följd av felaktig information.

Produkter

Hemkört&klart jobbar med att alltid försöka hålla sidan uppdaterad för eventuella förändringar som görs i produktutbudet. Om en produkt tar slut i lager kommer varje enskild restaurang själva meddela kunden om detta och erbjuda ett alternativ. Hemkört&klart har som mål att alltid kunna erbjuda hög kvalitét på det som erbjuds via hemsidan.

Betalning

Alla beställningar via Hemkört&klart är bindande. Vid hemleverans är kunden medveten om att buden inte alltid har exakt växel. Betalningen ska ske i svenska kronor.

Alla priser på Hemkört&klart är inklusive moms om inget annat anges. Momsen på livsmedel är 12 % vid avhämtning och hemkörning.

Leverans

För särskilt långa leveranstider har restaurangen det yttersta ansvaret att meddela kunden om detta. Om din leverans inte har levererats inom 1,5 timmar efter den utsatta tid restaurangen angett ber vi dig som kund kontakta Hemkört&klart.se för att vi ska kunna återbetala pengarna. Varje restaurang har specifika utkörningsområden och kan därför neka till leverans utanför detta område. Varje restaurang har en utkörningskostnad som varierar mellan de olika restaurangerna. Du som kund ansvarar själv för att ta emot maten på de uppgifter och leveransadress som angetts. Leveransen kan ibland ske före den preliminära leveranstid som restaurangen angett.

Ångerrätt

När du beställer livsmedel gäller ingen ångerrätt. Utdrag ur Konsumentverkets informationsbroschyr om Distans- och hemförsäljningslagen :

Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel eller andra varor för ett hushålls löpande förbrukning – det kan till exempel vara hushållspapper, tvättmedel eller eldningsolja – under förutsättning att varorna levereras hem till dig eller till din arbetsplats och näringsidkaren normalt kör ut varorna i ett distributionssystem.

Missbruk

Hemkört&klart lagrar kundens IP-adress och annan värdefull information om kundens Internetleverantör för att vid eventuellt missbruk av tjänsten kunna spåra upp beställaren. Vi polisanmäler och utreder alla typer av missbruk av våra tjänster på Hemkört&klart.

Ändringar av villkoren

Hemkört&klart förbehåller sig rätten att göra ändringar utan i förväg få ditt godkännande. När en ändring har gjorts meddelar Hemkört&klart dig som kund minst en vecka i förväg. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du ändringen.

Kontaktuppgifter