Vanliga frågor

 1. Hur mycket kostar det att använda Hemkört&klart?

  För att utnyttja tjänsten betalar du endast extra för eventuell utkörningsavgift (om restaurangen har en sådan) och betalningsförmedlingsavgift på 5 kronor om man betalar med kort.

 2. Hur använder jag Hemkört&klart?

  Skriv in ditt postnummer så visar vi dig vilka restauranger som erbjuder avhämtning och/eller hemkörning till din dörr. Du kan därefter i lugn och ro göra din beställning hos den restaurang som faller dig i smaken.

 3. Hur beställer jag?

  Välj först en restaurang, granska sedan menyn och markera den mat som du vill beställa med ett klick. Om du vill kan du ta bort eller lägga till ingredienser på t.ex. din pizza. När du är färdig med beställningen klickar du på den gröna ”Till kassan" knappen och följer instruktionerna i kassan därifrån.

 4. Hur vet jag om min beställning har gått igenom?

  Du kommer att få en bekräftelse via e-post från oss, samt kommer du inom 1 minut att se en ungefärlig leveranstid på bekräftelsesidan efter att restaurangen har accepterat din order. Notera att leveransen kan ibland ske före den preliminära leveranstid som restaurangen angett.

 5. Är er hemsida pålitlig?

  Vår webbplats är säker och använder den senaste tekniken för att kryptera din information.

 6. Vilka är era betalningsmetoder?

  Vi accepterar, kortbetalning, kontantbetalning samt direktbetalning från följande banker: Swedbank, Nordea och SEB. (kontant betalning är inte möjlig om hemkörningen hanteras av en extern budfirma)

 7. Måste jag vara medlem för att kunna beställa?

  Du måste registrera ett konto för att utnyttja tjänsten. Det är självklart gratis och underlättar om du beställer ofta. Som medlem fylls dina kontaktuppgifter automatiskt i när du ska lägga en beställning. Dessutom kan du se din orderhistorik, betygsätta ordrar och lägga till produkter från gamla beställningar i din kundvagn.

 8. Kan jag ändra/ångra min beställning?

  När du har skickat din beställning förmedlas beställningen automatiskt till restaurangen och du kan inte ångra din order via Hemkörtochklart.se. Du måste i så fall ringa den restaurang du beställde från. Observera att en order är bindande, även om det ibland går bra att ändra sig i efterhand.